De dirigent

Gusanne studeerde zang bij Xenia Meijer aan het conservatorium van Tilburg, met als bijvak piano. Ze studeerde vervolgens ook koordirectie, eerst aan het conservatorium van Antwerpen en daarna volgde ze de applicatie-opleiding koordirectie bij Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen aan het conservatorium van Utrecht. 
Ze kreeg zanglessen en masterclasses van onder andere Charlotte Margiono, Nelly Miricioiu, Harry Peeters, Gemma Visser en in Wenen van Anita Evanzin. Daarnaast verdiepte ze zich in de Lichtenberg methode en volgde lessen bij Ingrid Voermans en Gisela Rohmert in Duitsland. Gusanne wordt nu gecoacht door Miriam Drost (zang) en Fokko Oldenhuis (koordirectie)

Na haar studie zong ze bij het professionele koor ‘Laurens Collegium Rotterdam’ o.l.v. Wiecher Mandemaker. Ook werkte ze mee aan opera’s en projecten als sopraansolist, zoals Les Dialogues des Carmélites van Poulenc, en Cavalleria Rusticana van Mascagni. Op gebied van oratorium heeft zij verschillende werken als sopraansolist gezongen, zoals Die sieben Worte unsers lieben Erlösers und Seeligmachers Jesu Christi van Schütz, het Magnificat en het Gloria van Vivaldi, het Weihnachts-Oratorium en het Oster-Oratorium van Bach, de Messiah van Handel, het Stabat Mater van Pergolesi, die Schöpfung van Haydn, het Requiem van Mozart, de Messe in G-dur van Schubert, het Requiem van Fauré, het Stabat Mater van Poulenc en vele cantates van Bach.
Met pianiste Martine van Veen vormt Gusanne een kamermuziekduo dat liederen uitvoert van onder andere de componisten Fauré, Quilter en Schubert.

Naast haar uitvoerende werkzaamheden, heeft ze een eigen lespraktijk voor zang en piano in Nijkerk en Putten. Ook geeft ze stemvormingsworkshops aan koren, en is ze dirigent van het kamerkoor ‘Vreeland Vocaal’ en het kamerkoor ‘Voci Vocal’.