De dirigent

Sinds 2022 is Gusanne van den Brink vaste dirigent van Voci Vocal, als opvolger van Rineke de Wit die vanaf 2015 het koor geleid heeft. Gusanne studeerde zang bij Xenia Meijer aan het conservatorium van Tilburg, met als bijvak piano. Ze studeerde vervolgens ook koordirectie, eerst aan het conservatorium van Antwerpen en daarna volgde ze de applicatie-opleiding koordirectie bij Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen aan het conservatorium van Utrecht.
Ze kreeg zanglessen en masterclasses van onder andere Charlotte Margiono, Nelly Miricioiu, Harry Peeters, Gemma Visser en in Wenen van Anita Evanzin. Daarnaast verdiepte ze zich in de Lichtenberg methode en volgde lessen bij Ingrid Voermans en Gisela Rohmert in Duitsland.

De afgelopen jaren werkte Gusanne als dirigent en sopraansolist aan concerten en projecten mee met divers repertoire, van componisten zoals Schütz, Pergolesi, Bach, Vivaldi, Mozart, Schubert, Fauré, Poulenc, Rutter en vele anderen.
Ze heeft gezongen in het professionele koor ‘Laurens Collegium Rotterdam’ o.l.v. Wiecher Mandemaker. Met pianiste Martine van Veen vormt Gusanne een kamermuziekduo dat liederen uitvoert van onder andere de componisten Handel, Schubert, Fauré en Quilter.

Ze is dirigent van de koorschool ‘Jong Vocaal Amersfoort’, het kamerkoor ‘Vreeland Vocaal’ te Vreeland, het kamerkoor ‘Voci Vocal’ te Amersfoort en het projectkoor van de ‘Meerpaal Academie’ te Dronten.

Naast haar uitvoerende werkzaamheden, is ze zangdocent bij de koorschool Jong Vocaal Amersfoort en de Meerpaal Academie in Dronten. Daarnaast heeft ze een eigen lespraktijk voor zang en piano in Nijkerk en Putten. Ook geeft ze stemvormingsworkshops aan koren.